Victoria Boutenko
EAN: 9789077463178

Groen voor het Leven

  • 1 à 2 werkdagen
  • Beschrijving
  • Lees verder

Veel mensen zijn niet echt dol op rauw bladgroen. Dat het water je niet meteen in de mond loopt bij het zien van vers, rauw bladgroen, is eigenlijk een heel wijze reactie van het lichaam, aldus Victoria Boutenko: ons op voorbewerkt voedsel ingesteld maagsap is niet meer krachtig genoeg om de celwanden open te breken en de voedingsstoffen daadwerkelijk op te nemen, oftewel veel werk voor de spijsvertering en weinig rendement.

Boutenko laat zien dat door het pureren van bladgroen met fruit in de blender het bladgroen niet alleen lekker wordt, maar ook lichtverteerbaar, zodat we alle vitaminen, mineralen, sporenelementen, hoogwaardige eiwitten, enzymen, vezels, antioxidanten en omega-3 vetzuren binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft.

Chlorofyl was tot voor kort een van de meest miskende voedingsstoffen. In Groen voor het Leven lees je waarom het essentieel is voor je lichaam en wat de effecten van een toegenomen chlorofylopname voor het behoud van je gezondheid zijn. Vers groen is alom tegenwoordig in de natuur, niets staat ons in de weg het weloverwogen te benutten, dit boek helpt je op weg.

Vers bladgroen, de ‘missing link’ in onze voeding, bevat alle bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven of te worden en zich voortdurend te vernieuwen. Victoria Boutenko’s ontdekking van de gezonde én lekkere groene smoothie is een spectaculaire doorbraak in de wereld van voeding en gezondheid.

 

Toen Victoria Boutenko en haar gezinsleden kampten met de bekende welvaartsziekten, en de artsen niets meer konden bieden, begon ze zich te verdiepen in alternatieve geneeswijzen en belandde zo op het spoor van gezonde voeding. Met de overstap naar ‘rauwe’ voeding keerde de gezondheid terug in het gezin, maar na zeven jaar ‘rauw’ bleek er toch nog iets te ontbreken.

Victoria startte een onderzoek naar het eetpatroon van chimpansees, die qua DNA sterke overeenkomst vertonen met mensen, en die resistent blijken tegen allerlei levensbedreigende ziekten die in de westerse wereld veel voorkomen. Ze ontdekte dat eenderde van de voeding van chimpansees uit bladgroen bestaat. Na enig experimenteren vond ze een manier om de noodzakelijke hoeveelheid bladgroen gemakkelijk en lekker eetbaar te maken: door het samen met fruit te blenden tot een groene smoothie. In dit boek deelt ze haar opmerkelijke ontdekkingen over het belang van geblend bladgroen met fruit.
Dat Victoria’s boeken in vele talen zijn uitgebracht is geen wonder. Ze stelt zichzelf fundamentele vragen over voeding en gezondheid, gaat op onderzoek uit en verstaat de kunst om de lezer in heldere bewoordingen te laten meegenieten van de – verrassend simpele – antwoorden.
Aan bod komt onder meer: de helende kracht van chlorofyl, het verschil tussen knolgroenten en bladgroen, de hoge voedingswaarde van eetbare ‘onkruiden’, de eiwitrijkdom van bladgroen, het belang van maagzuur en de invloed van groene smoothies op het maagzuur, hoe bladgroen het lichaam basischer maakt, waarom groene smoothies bloedsuikerdips voorkomen en hongeraanvallen beteugelen, en bladgroen als bron van de essentiële omega-3 vetzuren. De lezer krijgt voldoende inzichten aangereikt om zelf proefondervindelijk aan de slag te gaan om eigen gezondheid en welbevinden te optimaliseren.

Groen voor het Leven is een revolutionair maar simpel idee, waarvoor de tijd is aangebroken. Het is inspirerend en een belangrijke hulpbron voor lezers die gezonder willen leven.’
-Midwest Book Review

‘Als ik één ding geleerd heb, in de ruim 35 jaar dat ik werkzaam ben als psychiater en docent aan de Harvard Medical School, dan is het wel dat menselijk gedrag heel moeilijk te veranderen is. Nu overtuigt Victoria Boutenko me van het tegendeel. … Na dertig dagen groene smoothies zul je je anders voelen en anders over jezelf denken. Geen gering resultaat voor één klein boek.’
— A. William Menzin MD, Harvard Medical School, uit het voorwoord.

‘Victoria Boutenko’s heldere, simpele, meesterlijke concept is zo waardevol, zo krachtig – we kunnen ervan uitgaan dat de hele gezondheidswereld binnen niet al te lange tijd op zijn grondvesten staat te schudden.’
-Thomas C. Chavez, homeopaat en auteur van Body Electronics

‘Victoria, het is je weer gelukt! Ik vind je nieuwe boek fantastisch. Het gaat zeker miljoenen mensen gezondheid brengen, risico’s van degeneratieve ziekten voor volgende generaties verminderen, en het leven voor ieder van ons nu een stuk gemakkelijker maken. Verplichte literatuur!’
-Dr. Ruza Bodganovich, auteur van The Cure is in the Cause

Groen voor het Leven
het standaardwerk over groene voeding
van de 'uitvinder' van groene smoothies
ISBN 978-90-77463-17-8
224 pagina's, ingen., index, € 17,90

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__