BOEKEN

!
Fleischhauer, Guthmann, Spiegelberger
9789077463253
1 à 2 werkdagen

200 Eetbare Wilde Planten herkennen en gebruiken

Voor een smakelijke en gezonde groene smoothie:

200 eetbare planten in 1 handzaam boek bijeengebracht, compleet, doorwrocht en toch nog compact

met  

  • Duidelijke foto's en tekeningen (met beschrijving plantkenmerken) om de planten te herkennen,
  • Globale beschrijving waar ze in Nederland en België te vinden zijn,
  • Een beschrijving van de inhoudsstoffen,
  • Beschrijving welk deel van de plant je op welk moment kunt eten en hoe (bijv blad van mei tot juni rauw, vanaf juli gestoomd of gestoofd, wortel december, zaad als knabbeltje of kiemgroente) en tips voor welke gerechten ze zich lenen,
  • Smaak-indicatie,
  • Korte beschrijving van de geneeskrachtige werking,
  • Beschrijving van giftige planten waarmee verwisselingsgevaar bestaat, 
  • Overzichtelijke kalender, waarin je kunt aflezen welk deel van welke plant op welk moment te oogsten is.   

Volgepakt met informatie, onmisbaar om vol vertrouwen je ontdekkingstocht naar eetbare natuur te beginnen of te verdiepen.

Ingenaaid, 248 pags., index, kleurenfoto's en plantentekeningen.  Kijk hier alvast in het boek.

Kijk hier voor een uitgebreide recensie, met dank aan Norbert Mergen.

Victoria Boutenko
9789077463178
1 à 2 werkdagen

Groen voor het Leven

Veel mensen zijn niet echt dol op rauw bladgroen. Dat het water je niet meteen in de mond loopt bij het zien van vers, rauw bladgroen, is eigenlijk een heel wijze reactie van het lichaam, aldus Victoria Boutenko: ons op voorbewerkt voedsel ingesteld maagsap is niet meer krachtig genoeg om de celwanden open te breken en de voedingsstoffen daadwerkelijk op te nemen, oftewel veel werk voor de spijsvertering en weinig rendement.

Boutenko laat zien dat door het pureren van bladgroen met fruit in de blender het bladgroen niet alleen lekker wordt, maar ook lichtverteerbaar, zodat we alle vitaminen, mineralen, sporenelementen, hoogwaardige eiwitten, enzymen, vezels, antioxidanten en omega-3 vetzuren binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft.

Chlorofyl was tot voor kort een van de meest miskende voedingsstoffen. In Groen voor het Leven lees je waarom het essentieel is voor je lichaam en wat de effecten van een toegenomen chlorofylopname voor het behoud van je gezondheid zijn. Vers groen is alom tegenwoordig in de natuur, niets staat ons in de weg het weloverwogen te benutten, dit boek helpt je op weg.

Vers bladgroen, de ‘missing link’ in onze voeding, bevat alle bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven of te worden en zich voortdurend te vernieuwen. Victoria Boutenko’s ontdekking van de gezonde én lekkere groene smoothie is een spectaculaire doorbraak in de wereld van voeding en gezondheid.

 

Marion de Kort
9789077463260
1 à 2 werkdagen

Eetbare wilde planten - essentieel voor de ontgifting

Kun je onkruid eten? Jawel. Sterker nog, veel zogenaamde onkruiden zou je eigenlijk zelfs móeten eten, omdat ze stoffen bevatten die essentieel zijn voor je lichaam. En met een hogesnelheidsblender zijn ze in een handomdraai te verwerken tot een groene smoothie (samen met fruit) óf je kunt je van gedroogde 'onkruiden' je eigen groene poeders maken.
Ontgifting is een natuurlijk onderdeel van ons spijsverteringsproces, namelijk het afvoeren van afvalstoffen van de spijsvertering, dode cellen etc. Om de ontgiftingsfunctie optimaal te kunnen vervullen heeft het lichaam bepaalde stoffen nodig. Uit ons ‘reguliere’ voedsel (ongeacht of dit uit een pakje of een zakje komt, of vers van de groenteboer) zijn echter vijf, voor de ontgifting noodzakelijke, essentiële voedingsstoffen vrijwel helemaal verdwenen. Daarmee is de natuurlijke ontgifting voor het lichaam moeilijker te realiseren, terwijl ons lichaam in de huidige tijd ook nog extra, onnatuurlijke gifstoffen moet zien af te voeren.
Het geweldige nieuws is dat de ontbrekende beschermende
voedingsstoffen nog rijkelijk voorkomen in eetbare wilde planten
.
Victoria Boutenko
978-90-77463-18-5
1 à 2 werkdagen

Groene Smoothie Revolutie

Gebruik je Gezonde Blender om een heerlijke groene smoothie te maken, vul de bladgroente aan met blad van eetbare wilde planten en voorzie zo in je verse supervoeding.

In Groene Smoothie Revolutie vind je 200 recepten van groene smoothies voor kinderen, 'gevorderden', supergroene smoothies, groene soepen en meer. Voldoende voor inspiratie!

Dankzij het pionierswerk van Victoria Boutenko is het eten van voldoende fruit en groente niet langer een opgaaf.

Het dagelijks drinken van versbereide groene smoothies, als een simpele en krachtige toevoeging aan het vertrouwde eetpatroon, heeft voor miljoenen mensen geleid tot een revolutionaire verbetering van hun gezondheid en vitaliteit.

Victoria Boutenko heeft met haar werk een wereldwijde groene smoothie revolutie ontketend.